• pagetitle pagetitle pagetitle

Stranden

Stel je even voor, een heerlijk zonnetje, het geluid van de golven, een verkoelend zeebriesje, het zand aan je voeten… en? al zin in een lekker stranddagje in De Marken? Langs de 175km lange kustlijn vind je heerlijke stranden. Wij hebben een aantal prachtige plekjes voor je op een rijtje gezet.

Vanaf juni staat de Adriatische kust in De Marken al vol met bedjes. Het huren van een bedje met parasol kost je al gauw 20 euro per dag maar dan lig je natuurlijk wel comfortabel. Daar waar geen bedjes staan of op de vrije stranden kun je deze natuurlijk zelf ook meenemen. Er zijn aardig wat zandstranden maar zeker op de kiezelstranden is een stoel of bedje zeker aan te raden. Neem dan gelijk ook waterschoentjes mee! De kiezels in het water zijn vaak glad en pijnlijk aan de voeten. De rustigste tijd op het strand is rond de lunch, zeker op de vrije stranden.

Tip: bij Decathlon in Camerano (bij Ancona) is er een ruim assortiment waterschoenen, ligbedjes en strandstoelen. Deze vestiging is 7 dagen per week geopend. Meer info vind je op Decathlon Camerano

Spiaggia Baia Vallugola

Boven Pesaro, nog net in de Marken, ligt het Parco Monte San Bartolo, een beschermd natuurgebied waar mooie stranden te vinden zijn. Één daarvan is het strand van Baia Vallugola (100km, 75 autominuten). Baia Vallugola is gemakkelijk bereikbaar en er is een ruime parkeergelegenheid. Gelegen onderaan de klif van Monte San Bartolo kleurt de rotsachtige bodem het water mooi helder.

Spiaggia di Fiorenzuola di Focara

Ook in het Parco Monte San Bartolo is het strand van Fiorenzuola di Focara (90km, 75 autominuten) te vinden. Vanuit het dorp Fiorenzuola di Focara loopt een stijle maar geasfalteerde weg naar het strand. Omdat het iets lastiger bereikbaar is, is het wel een stuk rustiger. De zeebodem is zanderig en loopt langzaam af. De zee heeft een intens blauwe kleur. Het water is heel helder en je kunt er veel vissen zien.

Spiaggia di Velluto in Senigallia

Spiaggia di Velluto (44km, 45 autominuten) betekent vrij vertaald “fluwelen strand”. En terecht, het strand bestaat uit een 13 kilometer lange strook van fijn zand. Bovendien is het zeer vlak waardoor het ook uitermate geschikt is voor kinderen. Je kunt tientallen meters de zee inlopen voordat je tot je middel in het water staat.

Al 25 jaar wappert de Bandiera Blu (blauwe vlag) in Senigallia. Deze staat voor mooi schoon zwemwater, goede bereikbaarheid en een goed onderhouden schoon strand met veel faciliteiten voor de badgasten.

De sfeervolle promenade aan het strand is een lange aaneenschakeling van (vis)restaurantjes, gezellige beachbars met muziek, sportveldjes en kinderspeelplaatsen.

Spiaggia di Mezzavalle (Conero Riviera)

Aan de Conero Riviera, vind je onder andere het prachtige strand van Mezzavalle (60km, 45 autominuten). Je vindt hier geen ligbedden en parasols maar ongerepte natuur. De kleur van het water varieert van smaragdgroen tot kristalblauw. Het lange strand bestaat uit kiezelzand en witte kiezels. Het groen van de Monte Conero achter je vormt een prachtig decor. In het centrale deel van het strand is een klein restaurant (de enige) waar je kunt genieten van uitstekende verse vis. Er zijn ook openbare douches en toiletten op het strand.

Het hoofdpad begint ongeveer 300 meter verder naar het noorden van de grote Portonovo-rotonde.  

Spiaggia di Portonovo (Conero Riviera)

De baai van Portonovo (62km, 50 autominuten) wordt ook wel de Groene Baai genoemd vanwege de natuur van het Conero-park op de achtergrond. Je waant je in een ware oase van groen en blauw, tussen kristalhelder water en prachtige uitzichten. Perfect voor een dagje zon en zee en... lekker eten natuurlijk! Lokale vissers halen mosselen vanaf het strand al snorkelend uit het water.  

Spiaggia di Urbani (Conero Riviera)

Het strand van Urbani (66km, 50 autominuten) is een van de beroemdste stranden van Sirolo. Het ligt direct onderaan de hellingen van het dorp en is zowel met het openbaar vervoer, auto (betaald parkeren) als te voet gemakkelijk te bereiken. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig panorama op de Monte Conero. Het is een halvemaanvormig strand met kristalhelder water. De ligging tussen een grot en een hoge klif maken dit strand zo uniek. Op het afwisselende zand- en kiezelstrand zijn diverse restaurantjes en voorzieningen aanwezig. Tip: kom niet te laat. Het strand is niet erg groot en loopt in de piekperiodes snel vol.

Spiaggia di Cupra Marittima (Riviera delle Palme)

Het strand van Cupra Marittima (118km, 70 autominuten) ligt in de gelijknamige badplaats tussen Grottammare en Marina di Massignano. Het strand is breed, ongeveer twee kilometer lang en bestaat op sommige plaatsen uit zand en zand vermengd met grind en kiezels. Het strand van Cupra Marittima wordt beschermd door golfbrekers. Cupra Marittima is een rustige badplaats aan de Riviera delle Palme. Door de glooiende zeebodem is het uitermate geschikt voor kinderen. Er zijn vrije ligplaatsen maar ook voldoende mogelijkheden om een strandbedje met parasol te huren.   

Spiaggia di Grottammare (Riviera delle Palme)

Grottammare (125km, 75 autominuten) is een kleine badplaats aan de Riviera delle Palme. Het 5 km lange strand met palmbomen bestaat uit fijn zand en is erg vlak. Overal zijn ligbedjes, ligstoelen en parasols te huur bij de Bagni en de Beach Clubs.

Baia di Popeye

Baia di Popeye aan het Lagi di Cingoli (16km, 20 autominuten) is een heerlijke plek om een dagje door te brengen. Er is een groot strand aan het meer met ligbedden en parasols. Er zijn veel activiteiten en je kunt van alles huren, waterfietsen, kano`s, kajaks maar je kunt er ook suppen. Daarnaast kan je er heerlijk lunchen of een uitstekende cocktail drinken met uitzicht op het meer.
Meer info over deze leuke plek op Baia di Popeye Instagram

Deze website gebruikt (technische) cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op onze website.